December 20, 2012

.: Segmen ~ Pencarian Blogger Baru :.

Assalamualaikum....

Tadi terbaca blog nurul akmal pasal segmen yang dibuat oleh Aisyah Humaira'.. Sebenarnya aku nie xde lah baru pun.. lama jugak dah jadi blogger.. cuma kadang2 aktig kadang2 senyap.. bila ade mood baru la aku update blog nie.. kadang2 sampai bersawang dah blog.. hehehe.. so, sekarang nie sementara tengah jadi penganggur kat umah.. takde nak buat pape saje la join segmen nie.. Kalo sape2 nak join segmen nie boleh la klik banner di bawah.. hehehe



Tapi kalau nk join follower mesti kurang dari 1000.. macam aku tyme menulis entry nie follower aku baru 33 orang sahaja..




Ok.. sampai di sini sahaja..
Assalamualaikum =)

December 15, 2012

.: Wedding Jabar & Siti :.

Assalamualaikum...
seperti yang dijanjikan dlm entry lepas.. hehehe.. I want to story about my kazen wedding.. Kazen aku sebelah ayah aku anak abang ayah aku.. Jabar dengan wifenya Siti... Diorang nikah hari Jumaat then kenduri sebelah perempuan hari Sabtu dekat Taiping.. Happening sangat kenduri sebab dapat makan sedap.. banyak sangat makanan sampai tak habis pon lauk pauk pengantin tuh.. hehehe.. Tapi cuaca masa tu MasyaAllah.. panas yang amat.. tapi sabar jela kan.. dah nama pon kawen memang camtu lah.. meriah betul wedding and layanan keluarga sebelah perempuan memang superb! Jom layan gambar2 sekitar pernikahan and reception diorang.. =)


pengantin lelaki

pengantin perempuan

3 pasangan

sebelum akad

sah menjadi isteri

jabar & siti

family lelaki

reception day

panas2

pakcik senyum lebar

our rombongan

my ayah and pak teh

ramai tak rombongan kami?

penganten

makan beradab

my family =)
Till then..
Assalamualaikum =)

December 11, 2012

.: Taiping Bandar Warisan :.

Assalamualaikum readers..

Sejak study dekat Melaka dah agak lama jugak tak pegi taiping.. Selalu kalo pegi pun sebab nak beli baju raya and barang sekolah.. but since stdy jauh2 nie memang beli baju raya kat melaka je la kan?? huhuhu..

Last few days aku ada pegi taiping sebab my kazen kawen dengan orang sana.. aku tido sana sebab hari nikah and kenduri selang satu hari.. So, disebabkan lama tak tido kat taiping aku google2 la cari hotel mana yang best nak tido.. Kebetulan mak aku cakap ada hotel baru kat sana.. Hotel tu ada link dengan Majlis Agama Islam Perak.. So, thats mean hotel tu bukan ca ya nun alif punya la kan.. selesa la sikit rasanya.. so, aku pun google la tgk.. memang cantek la.. bila dah pegi sana tengok superb sangat hotel tu.. Kalo korang semua teringin nak holiday dekat taiping aku suggestkan korang tido kat hotel nie.. Korang cari jek nama hotel The Regency Hotel Seri Warisan.. Nie antara gambar2 hotel tu.. check it out!!

Bangunan luar hotel
the lobby
Deluxe Double for only RM128 (1 queen bed)

Deluxe Single for only RM118 (2 single bed)

Family Room for only RM148 (1 queen and 1 single bed)
Amacam? cantek kan? kalo korang nak booking online korang boleh terus pegi kat laman web nie www.theregency.com.my ataupun kalo nak call korang boleh call kat no nie 05-8052312...

Tunggu entry seterusnya untuk gambar sekitar wedding my kazen.. hehehe.. till then..

Assalamualaikum =)

December 01, 2012

.: Unfold Story :.

How can I be reasonable?
To me, our love was everything...
And you were my whole life...
It is not very pleasant to realize that you was only an episode.

I just stood there and watched you walk away...
From everything we had..
Everything we build together..
But I still mean every word I said to you.

Erasing you from my life is not simple as walking out the door...
It hurts the worst when the person that made you feel special yesterday...
Makes you feel so unwanted today...
I will never stop loving you..
But I will just stop showing it to you.

Our story just end this way...
But, I still can't believe that our love story didn't go on forever..

November 27, 2012

.: Cikgu tuisyen?? :.

Assalamualaikum readers...
sekarang nie semua pelajar lepasan IPG tengah dok sibuk2 isi dekat jobsmalaysia tuh.. memang pening la.. banyak sangat mazhab nye.. hehehe.. kitorg pun bukan dapat panduan sangat nak isi semua benda tuh.. main ekot sedap isi jek.. tapi mintak2 dapat dipostingkan cepat la.. tak nak la dok umah lame2 tak wt pape kn...

Opss! tapi aku takde la dok umah goyang kaki menghabeskan beras jek... TIDAKKKK SAMA SEKALI.. hehehehe.. sekarang nie aku ada buat kelas Maths untuk kawan2 adik aku... buat kat rumah jek.. diorang datang rumah petang2.. so, aku pun ajar la... Diorang request ajar untuk bab From 3 punya.. rajen betul diorang.. dah wt revision awal2 sebelum masok Form 3.. big clap! ehehehe.. Jadinya pun.. ak kena la mentelaah balik bab2 untuk form 3 tu.. naseb la tak susah kan.. aku juz ajar yang mana termampu jela... heharap diorang nie faham la.. kehkehkeh...


dah lama aku tinggalkan buku teks Form 3 nie.. hehehehe

Bila dah buat kelas kat rumah tu memang tak da kelengkapan la kan.. al maklum la.. aku belum jadi cikgu betul2 lagi.. baru jek habes belajar kan.. takde la bilik khas untuk buat kelas.. so, aku pun dengan kreatifnya buat sendiri whiteboard dekat bilik.. senang nk menconteng2... aku guna pembalut buku plastic yang jernih tu.. then, aku tampal dekat dinding bilik warna putih.. dah jadi whiteboard.. senang nk padam2 kalo guna marker.. inilah hasilnya..tadaaaaaaaa!!


whiteboard hasil tangan sendiri... kreatif tak?? hahaha
hmm.. itulah kerja sampingan setakat nie.. kira ok la dapat berkongsi ilmu dengan budak2 nie kan... walaupun tak pernah ajar budak sekolah menengah tapi at least aku cuba la kan.. mak ayah aku cakap mane la taw berkat aku ajar diorang dapat posting dekat rumah... aminnnn.. heharap senggitu la kan... ok la.. till then..

Assalamualaikum... =)

November 25, 2012

.: Friendship :.


A poem for my friends,
Composed from love of the lands,

The brightest in the class, Shasha she is,
A lust of food but can't finish at ease.
What a waste, oh, please...

Syidah, posing like a popstar,
Spinning to the right, to the left like a car,
Spices, are crises, she doesn't go far...

Wee cutesy little "Dik gems" we call her,
Fathiah, Sleeping like a log, anywhere, Oh dear,
Many poses she shows like a little fir..

Zahidah, the creative one,
As soft she is, for one,
Sometimes hard-headed, the next one...

Debatting always,
Marni, she says,
Words, words she throws at us, like light rays...

Clumsy, she can be,
Zatul, merry,
Questions she asks, we can't even see...

A voice of a blue whale,
Syira sets sail,
Don't judge a book by its cover,
A fail...

The twig, Tika,
A voice of a mermaida,
Dreams of getting chubbier, she can??
So la-la...

As cool as a cucumber,
Kak Ida arises from under,
Live by watching dramas, forever..

Tipah, the K-Pop maniac,
When bad mood she is, don't disturb, she'll crack!!

The youngest in the family,
Aqma, how silly...
Wiser about love, Oh my bonnie...

Run away!
Amal is coming this way!!
The most fierce, I say..
Bombs AWAY...

Diyana, the fastest to tie the bond,
Going home on holidays, she goes on...

As crazy as she can be,
Malin can speak non-stop, you see???
For the sake of friendship, 
Friends will only be...

Caliber and strict,
Ila, let's sit..
Looks more matured, not a kid...

Loves her cat Putih,
Aina, Daughter of a dato' , aiseh...
But low in profile, eat some 'sirih'...

A dwarf in the class,
Zana, but she's fast,
The best volleyball player in class...

Knowledgeable as Mai Sarah,
Knows more than we do, where's Kaherah???

Sells herbalife,
Pija, likes to drink cool blog,
a lot,
Boarding her car, why cannot??

Loves feline,
Nurul smiling, so fine...
Always making cake at nine...

The laughter we hear,
Yana from her, 
Oh sir...
Like a bullet train she speaks,
we cannot even hear...

Frowning like a witch,
Khaty is not so, nitch...
Good hearted she is, don't give it a fist...

Likes editing,
Hana, we cannot stop laughing,
Her humour is no stopping...

Miss Zaty pinky,
Likes pink a lot, so funky..
But pious is she...

Likes to make montage,
Tini's so active at it, did she have a fudge??

From 5 years and a half we start,
Sorrows and Happiness, we share like a tart,
Thank you everyone,
We shall never be apart...

25 of us.. Diyana is missing here... hehehe

.: hOLidAy :.

Assalamualaikum readers...
rajen pulak aku buat entry baru ye? hehehe.. biasa la mood nak berblogging sedang membuak2 sekarang nie.. so, mari la kita menulis! hehehe

Entry kali nie aku juz nak share pasal holiday aku dengan my family.. dah basi jugak story nie sebenarnye.. tapi takpela.. nie blog aku kan.. ape ade hal basi ke tak.. ye dok? hehehe

Masa family aku datang amek aku kt melaka hari tu kitorg singgah kt Shah Alam jap.. Adik aku nie teringin sangat nak pegi Snowalk kat i-City tuh.. dulu masa mula2 pegi mane ade lagi kejadah sume tu kan.. so disebabkan oleh dia dapat result yg cemerlang masa exam akhir tahun hari tu parents aku pn bawak la dia pegi i-City.. Tapi juz aku and adik aku jek yang pegi main2 kat sane.. mak, ayah and kazen aku lepak2 kat kedai makan jek.. aku pun tak nak la story panjang2 kan.. moh kte tgk jela gamba2 kat bawah nie.. heheheh

Di Klebang, Melaka before gerak ke Shah Alam

Dalam snowalk i-City




Then, lepas pegi Shah Alam.. balik Gerik.. hari Khamis tu pegi Ipoh.. sebab Jumaat plan nk jalan2 kat Pangkor plak.. takde la ramai sangat pegi.. sebab percutian nie tak dirancang pon.. so.. here the pictures!

Dalam feri menuju ke Pangkor Island

my adik and abg lah naik jetski

me and kazen 

kakak and adik

aliff pun ada jugak.. mandi dengan toksu

aliff merenung masa depan.. hehehe

suka sangat main pasir..

dalam bot menuju ke Giam Island untuk snorkeling

mak and ayah pun tak ketinggalan..

bersiap sedia nak terjun... hehehe

aktiviti masa lapang..

Hahaha.. tu jela aktiviti mase holiday setakat nie.. nex year plan nk pegi Langkawi.. hopefully jadi la.. hehehe.. 

Till then.
Assalamualaikum.. =)


November 24, 2012

.:Penganggur Terhormat:.

Assalamualaikum semua..
wahahaha.. dah berhabuk2 dah blog nie.. pnye la lame tak mengupdate.. sorry la guys (kekonon ramai followers) busy gila la last sem.. Alhamdulillah semua dah settle! I'm unofficially graduated! kah3.. 

Alhamdulillah.. setelah berpenat lelah.. inilah hasilnya.. hehehe..
Special thans to my dearest classmate selama 5 thn setengah dekat IPG.. korang banyakkkk sangat tolong aku.. susah senang sama2.. study sama2.. aku takkan lupa korang2 semua.. InsyaAllah kalo umur panjang heharap dapat jumpa korang lagi.. our memories wil never be fade~~

classmates with our mentor  
Tak dilupakan my lovely rumet yang dah banyak sangat dengar luahan hati aku kt IPG selama 5 tahun.. thanks banyak2 nurul... hopefully dapat jumpa ko lagi.. kawen jangan lupa jemput.. hehehehe

with my lovelu rumet

Thanks jugak untuk my 'pirana geng' yang sangat awesome and gila2... banyak sangat memory kita sama dari blok lama smpai la pindah ke blok baru.. nanti kena buat reunion jugak hokey!

pirana geng

so.. sekarang nie dok tanam anggur jela kt umah.. rutin yang sama tiap2 hari.. niat hati nak cari keje tapi belum bersedia nk keje lagi... so lepak2 kat rumah dulu.. lagipun nk attend banyak kenduri kawen cuti2 nie.. hehehe.. 

till then..
Assalamualaikum.. =)

Hak Cipta anisfreezer.blogspot.com