November 27, 2012

.: Cikgu tuisyen?? :.

Assalamualaikum readers...
sekarang nie semua pelajar lepasan IPG tengah dok sibuk2 isi dekat jobsmalaysia tuh.. memang pening la.. banyak sangat mazhab nye.. hehehe.. kitorg pun bukan dapat panduan sangat nak isi semua benda tuh.. main ekot sedap isi jek.. tapi mintak2 dapat dipostingkan cepat la.. tak nak la dok umah lame2 tak wt pape kn...

Opss! tapi aku takde la dok umah goyang kaki menghabeskan beras jek... TIDAKKKK SAMA SEKALI.. hehehehe.. sekarang nie aku ada buat kelas Maths untuk kawan2 adik aku... buat kat rumah jek.. diorang datang rumah petang2.. so, aku pun ajar la... Diorang request ajar untuk bab From 3 punya.. rajen betul diorang.. dah wt revision awal2 sebelum masok Form 3.. big clap! ehehehe.. Jadinya pun.. ak kena la mentelaah balik bab2 untuk form 3 tu.. naseb la tak susah kan.. aku juz ajar yang mana termampu jela... heharap diorang nie faham la.. kehkehkeh...


dah lama aku tinggalkan buku teks Form 3 nie.. hehehehe

Bila dah buat kelas kat rumah tu memang tak da kelengkapan la kan.. al maklum la.. aku belum jadi cikgu betul2 lagi.. baru jek habes belajar kan.. takde la bilik khas untuk buat kelas.. so, aku pun dengan kreatifnya buat sendiri whiteboard dekat bilik.. senang nk menconteng2... aku guna pembalut buku plastic yang jernih tu.. then, aku tampal dekat dinding bilik warna putih.. dah jadi whiteboard.. senang nk padam2 kalo guna marker.. inilah hasilnya..tadaaaaaaaa!!


whiteboard hasil tangan sendiri... kreatif tak?? hahaha
hmm.. itulah kerja sampingan setakat nie.. kira ok la dapat berkongsi ilmu dengan budak2 nie kan... walaupun tak pernah ajar budak sekolah menengah tapi at least aku cuba la kan.. mak ayah aku cakap mane la taw berkat aku ajar diorang dapat posting dekat rumah... aminnnn.. heharap senggitu la kan... ok la.. till then..

Assalamualaikum... =)

November 25, 2012

.: Friendship :.


A poem for my friends,
Composed from love of the lands,

The brightest in the class, Shasha she is,
A lust of food but can't finish at ease.
What a waste, oh, please...

Syidah, posing like a popstar,
Spinning to the right, to the left like a car,
Spices, are crises, she doesn't go far...

Wee cutesy little "Dik gems" we call her,
Fathiah, Sleeping like a log, anywhere, Oh dear,
Many poses she shows like a little fir..

Zahidah, the creative one,
As soft she is, for one,
Sometimes hard-headed, the next one...

Debatting always,
Marni, she says,
Words, words she throws at us, like light rays...

Clumsy, she can be,
Zatul, merry,
Questions she asks, we can't even see...

A voice of a blue whale,
Syira sets sail,
Don't judge a book by its cover,
A fail...

The twig, Tika,
A voice of a mermaida,
Dreams of getting chubbier, she can??
So la-la...

As cool as a cucumber,
Kak Ida arises from under,
Live by watching dramas, forever..

Tipah, the K-Pop maniac,
When bad mood she is, don't disturb, she'll crack!!

The youngest in the family,
Aqma, how silly...
Wiser about love, Oh my bonnie...

Run away!
Amal is coming this way!!
The most fierce, I say..
Bombs AWAY...

Diyana, the fastest to tie the bond,
Going home on holidays, she goes on...

As crazy as she can be,
Malin can speak non-stop, you see???
For the sake of friendship, 
Friends will only be...

Caliber and strict,
Ila, let's sit..
Looks more matured, not a kid...

Loves her cat Putih,
Aina, Daughter of a dato' , aiseh...
But low in profile, eat some 'sirih'...

A dwarf in the class,
Zana, but she's fast,
The best volleyball player in class...

Knowledgeable as Mai Sarah,
Knows more than we do, where's Kaherah???

Sells herbalife,
Pija, likes to drink cool blog,
a lot,
Boarding her car, why cannot??

Loves feline,
Nurul smiling, so fine...
Always making cake at nine...

The laughter we hear,
Yana from her, 
Oh sir...
Like a bullet train she speaks,
we cannot even hear...

Frowning like a witch,
Khaty is not so, nitch...
Good hearted she is, don't give it a fist...

Likes editing,
Hana, we cannot stop laughing,
Her humour is no stopping...

Miss Zaty pinky,
Likes pink a lot, so funky..
But pious is she...

Likes to make montage,
Tini's so active at it, did she have a fudge??

From 5 years and a half we start,
Sorrows and Happiness, we share like a tart,
Thank you everyone,
We shall never be apart...

25 of us.. Diyana is missing here... hehehe

.: hOLidAy :.

Assalamualaikum readers...
rajen pulak aku buat entry baru ye? hehehe.. biasa la mood nak berblogging sedang membuak2 sekarang nie.. so, mari la kita menulis! hehehe

Entry kali nie aku juz nak share pasal holiday aku dengan my family.. dah basi jugak story nie sebenarnye.. tapi takpela.. nie blog aku kan.. ape ade hal basi ke tak.. ye dok? hehehe

Masa family aku datang amek aku kt melaka hari tu kitorg singgah kt Shah Alam jap.. Adik aku nie teringin sangat nak pegi Snowalk kat i-City tuh.. dulu masa mula2 pegi mane ade lagi kejadah sume tu kan.. so disebabkan oleh dia dapat result yg cemerlang masa exam akhir tahun hari tu parents aku pn bawak la dia pegi i-City.. Tapi juz aku and adik aku jek yang pegi main2 kat sane.. mak, ayah and kazen aku lepak2 kat kedai makan jek.. aku pun tak nak la story panjang2 kan.. moh kte tgk jela gamba2 kat bawah nie.. heheheh

Di Klebang, Melaka before gerak ke Shah Alam

Dalam snowalk i-City




Then, lepas pegi Shah Alam.. balik Gerik.. hari Khamis tu pegi Ipoh.. sebab Jumaat plan nk jalan2 kat Pangkor plak.. takde la ramai sangat pegi.. sebab percutian nie tak dirancang pon.. so.. here the pictures!

Dalam feri menuju ke Pangkor Island

my adik and abg lah naik jetski

me and kazen 

kakak and adik

aliff pun ada jugak.. mandi dengan toksu

aliff merenung masa depan.. hehehe

suka sangat main pasir..

dalam bot menuju ke Giam Island untuk snorkeling

mak and ayah pun tak ketinggalan..

bersiap sedia nak terjun... hehehe

aktiviti masa lapang..

Hahaha.. tu jela aktiviti mase holiday setakat nie.. nex year plan nk pegi Langkawi.. hopefully jadi la.. hehehe.. 

Till then.
Assalamualaikum.. =)


November 24, 2012

.:Penganggur Terhormat:.

Assalamualaikum semua..
wahahaha.. dah berhabuk2 dah blog nie.. pnye la lame tak mengupdate.. sorry la guys (kekonon ramai followers) busy gila la last sem.. Alhamdulillah semua dah settle! I'm unofficially graduated! kah3.. 

Alhamdulillah.. setelah berpenat lelah.. inilah hasilnya.. hehehe..
Special thans to my dearest classmate selama 5 thn setengah dekat IPG.. korang banyakkkk sangat tolong aku.. susah senang sama2.. study sama2.. aku takkan lupa korang2 semua.. InsyaAllah kalo umur panjang heharap dapat jumpa korang lagi.. our memories wil never be fade~~

classmates with our mentor  
Tak dilupakan my lovely rumet yang dah banyak sangat dengar luahan hati aku kt IPG selama 5 tahun.. thanks banyak2 nurul... hopefully dapat jumpa ko lagi.. kawen jangan lupa jemput.. hehehehe

with my lovelu rumet

Thanks jugak untuk my 'pirana geng' yang sangat awesome and gila2... banyak sangat memory kita sama dari blok lama smpai la pindah ke blok baru.. nanti kena buat reunion jugak hokey!

pirana geng

so.. sekarang nie dok tanam anggur jela kt umah.. rutin yang sama tiap2 hari.. niat hati nak cari keje tapi belum bersedia nk keje lagi... so lepak2 kat rumah dulu.. lagipun nk attend banyak kenduri kawen cuti2 nie.. hehehe.. 

till then..
Assalamualaikum.. =)

Hak Cipta anisfreezer.blogspot.com