November 23, 2010

.:syurga cinta:.

Salam dan Hello untuk semua...

erm cuti2 skola nie rmai btol org kawen ek.. niat di hati nak kuruskn bdn cuti nie.. tp tgk byk sgt kenduri mcm x jadik jek plan nk kuruskan bdn.. hehhe... 27hb nie je ade 3 kenduri.. peh! mmg meletop la perot kalo tiap2 ari ade kenduri kn...

ok, cakap pasal kahwin ni, post ni nak gitau pasal 3 jenis jodoh..hehe korang tau tak jodoh ada 3 jenis? tihihih gerenti segilintir korang pun baru tau kan? apa 3 jenis jodoh tu?

1. Jodoh dari syaitan. Contoh: Hafiz bertemu dengan Lisa, then suka sama suka..after dah buat maksiat..lepas dapat anak luar nikah baru nak kahwin. inilah contoh bagi jodoh dari syaitan.

2. Jodoh dari jin. Contoh: Hafiz bertemu dengan Lisa, then Hafiz tepuk sebelah tangan..Hafiz bomohkan Lisa then dapat kahwin..itulah jodoh dari jin..

3. Jodoh dari Allah. Contoh: Hafiz bertemu Lisa, then suka sama suka..terus Hafiz masuk minang dan berkahwin dengan Lisa. Inilah syurga cinta..hehehe

hmm jadi tengoklah anda nak pilih yang mana satu..buat pilihan yang tepat dan benar! hehe saya dapat info dari mana nak tau tak? 
*dr movie 'syurga cinta'..atuk dalam crita tu yang bagi tau jodoh ada 3 jenis dan details nya..hehe..


Good Things to Share to YOU!

pic dr mr.google

No comments:

Post a Comment

Hak Cipta anisfreezer.blogspot.com